Kurser / Workshops


WorkshopKraftdjurWorkshopWorkshopKraftdjurWorkshopGemensamt för alla kurser är att betoningen ligger på den kreativa processen och den genuina leken. Utan krav på prestation och genom skapandet komma närmare oss själva och se på oss själva och andra utifrån nya perspektiv.

Genom att träna vår visuella förmåga och fantasi kan vi skapa nya föreställningar om våra liv, komma i kontakt med våra potentialer och blicka framåt. Vanligen är kurstillfällena fördelade på 2-4 dagar men det fungerar också bra som en heldagsworkshop eller som en prova på-workshop under några timmar.

Exempel på de kursupplägg som erbjuds är:

Måla dina inre bilder (intensivkurs på 2-4 dagar)

Med hjälp av enkla igångsättande övningar arbetar vi med måleri, färg och form och låter fantasin flöda fritt under några dagar, helt utan krav på prestation. Vi målar från hjärta och mage och låter kreativiteten ta plats, vi skapar och berättar om våra bilder. Här finns inga rätt eller fel och det behövs inga konstnärliga förkunskaper. Kursen passar dig som vill kicka igång flödet, vidga ditt seende och blicka inåt i ett lekfullt och hållande sammanhang tillsammans med likasinnade.

Möt dina kraftdjur – och låt dem bli vänner (hel eller halvdagsworkshop)

Upplägget är det samma som kurserna, måla dina inre bilder men här ligger fokus på ett lekfullt utforskande av djursymboler. Genom att jobba med djurbilderna och undersöka dess individuella symbolik kan vi upptäcka nya saker om oss själva. Djuren belyser både våra skuggor och våra ofta dolda och gömda potentialer.

Genom att bli vän med djuren kan vi nå en större acceptans för oss själva och vår omgivning. De olika djurens budskap är alltid unika för individen som möter dem. I det fria skapandet finns inga gränser och här förekommer det både rosa älgar, gröna björnar och ormar och elefanter som är de bästa av vänner!
Djurtemat ingår också oftast i de längre kurserna Måla dina inre bilder lite beroende på anpassade upplägg.

Jag samarbetar även med andra aktörer inom området för hälsa och kreativitet, bland annat med kollegor som arbetar med kreativt skrivande, ridterapi, qi gong och trädgård. Jag samverkar också med olika studieförbund.
Tillsammans kan vi skräddarsy en kurs eller workshop efter era önskemål.

Tveka inte att höra av er om ni har frågor och önskemål!

Är du intresserad av att få information om kommande kurser och aktiviteter maila eller smsa gärna över dina kontaktuppgifter eller hör av dig på telefon.

Kontakt

bildosamtal@viriditas.se
Telefon: 0708 93 68 77